Kennis- & opleidingscentrum voor de zwembranche

Zwemmend redden voor zwembaden

Het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden is sinds 2006 in samenwerking met het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ opgezet.
Inmiddels is dit certificaat een begrip als het gaat over de veiligheid en het toezichthouden in zwembaden. Dit certificaat maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Om deel 1b (toezichthouder) en elke certificeerbare eenheid (1, 2 en 3) te kunnen afronden is het behalen van dit certificaat een voorwaarde.

 

In de opleiding ZRZ wordt geleerd hoe toezicht te houden in het zwembad en specifieke handelingen uit te voeren om zichzelf en anderen uit het water te redden. Deze opleiding is specifiek voor (toekomstige) zwembadmedewerkers opgezet.

Bij ProOZo kan je ervoor kiezen om de opleiding te volgend dmv E-Learning (met of zonder bijeenkomst). De opleiding wordt afgerond met een theoretische competentieopdracht en een praktijk examen.

De opleiding kan ook Incompany verzorgd worden.

Reddingsbrigade Nederland adviseert instanties die toezichthouders in dienst hebben, deze opleiding te volgen.

 

Prijs:

Mogelijkheid 1: € 195,- (inclusief examen)

Thuisstudie met e-learning + 2 uur theorie in groep (huiswerk: competentie-opdracht maken) + 1 uur praktijk in groep. Ongeveer 3 weken later examen.

 

Mogelijkheid 2: € 90,- (inclusief examen)

Thuisstudie met e-learning + competentie-opdracht insturen. Ongeveer 3 weken later examen.

Datum:

nnb
(theorie via e-learning)

 

Noot:
Er is ook de mogelijkheid om het boek aan te schaffen: deze kost € 25,- (inclusief verzendkosten). De e-learning blijft alleen beschikbaar tijdens de opleiding, daarna is het dus niet meer mogelijk in te loggen. Een boek kan dus handig zijn als naslagwerk (ter voorbereiding op de jaarlijkse herhalingen)